NOUTATI

Alertă de urși în Dâmbovița: Măsuri de prevenire luate de autorități

Autoritățile silvice din Dâmbovița au raportat o prezență de urs în zona de vânătoare Nr. 27 Neagra. Echipele Forestiere din Bucșani au implementat măsuri de prevenire, patrulare și alungare a animalului.

Acest urs a fost văzut ultima oară într-o pădure din Gheboaia, ceea ce a determinat echipele forestiere să monitorizeze constant zona. Experții consideră că animalul a intrat accidental pe terenul de vânătoare sau se află în tranzit, având în vedere că habitatul său normal nu este în acea regiune.

Autoritățile locale din Băleni, Dărmănești, IL Caragiale, Dobra, Vlădeni, Finta, Cornești și Bucșani au fost alertate pentru a lua toate măsurile necesare pentru protejarea populației.

Cu doi ani în urmă, Dâmbovița a înregistrat, pentru prima dată, un risc de apariție a urșilor în trei localități și au fost stabil măsuri de prevenire a incidentelor majore. Localitățile vizate erau Gura Ocniței, Moțăieni și Pucheni.

Oficialitățile din Dâmbovița au observat un risc mediu de apariție a urșilor în două comune și un risc mare ca aceste animale să se apropie de zonele populate într-o altă comună, situație care a necesitat măsuri preventive inclusiv dislocarea patrulelor de poliție și jandarmerie în zonele cu potențial de risc.

Măsurile preventive adoptate includ folosirea de semnale luminoase și acustice pentru a alunga ursul din zonele populate, trimiterea de echipaje de poliție și jandarmerie în zonele unde s-a semnalat prezența ursului și există un risc de agresiune, precum și informarea populației despre existența unui posibil pericol și cum să se comporte în astfel de situaii.

Urmariti-ne pe Google News