NOUTATI

Accident si incendiu feroviar în Dâmbovița. Un tractor a fost lovit de un tren cu 80 de pasageri

Un accident neașteptat și un incendiu misterios au avut loc în aceeași zi în localitatea Fusea din județul Dâmbovița, aducând panică și neliniște în comunitatea locală. În ciuda gravității evenimentelor, norocul a fost de partea tuturor implicanților, iar nicio persoană nu a fost rănită.

Accidentul feroviar a avut loc joi dimineață, în jurul orei 8, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată din Fusea. Un tractor condus de un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Titu, a fost izbit de un tren, care transporta aproximativ 80 de călători și se deplasa pe ruta Pitești – București. Potrivit primelor informații furnizate de poliție, tractoristul ar fi intrat în coliziune cu trenul în momentul în care a traversat trecerea la nivel fără să se asigure corespunzător. Cu toate acestea, testul cu aparatul etilotest a arătat că bărbatul nu consumase alcool înainte de accident. Autoritățile au protocolat cazul ca tamponare și au demarat investigațiile pentru a stabili exact circumstanțele producției accidentului.

În același timp, în aceeași localitate, un alt incident a avut loc în ziua precedentă. Un incendiu misterios a distrus o locomotivă parcată în apropierea garii din Fusea. Pompierii de la Detașamentul Titu au intervenit rapid cu mai multe autospeciale de stingere și descarcerare, reușind să înăbușe flăcările și să evite răspândirea lor. Cauza exactă a incendiului este încă necunoscută și autoritățile au început o anchetă pentru a lămuri cele întâmplate.

Localnicii din Fusea sunt șocați de cele două evenimente nefericite care au avut loc într-un interval scurt de timp, în tiși ele sunt mulțumiți că nimeni nu a ieșit rănit. Comunitatea este în așteptarea rezultatelor investigațiilor pentru a înțelege mai bine ceea ce s-a întâmplat la trecerea la nivel cu calea ferată și în cazul incendiului de la locomotivă.

Evenimentele din Fusea au strârnit preocuparea autorităților și au declanșat discuții despre siguranța în transportul feroviar și măsurile de prevenție necesare pentru a evita astfel de incidente în viitor. Este important ca toți participanții la trafic să respecte regulile în vigoare și să se asigure că trecerile la nivel cu calea ferată sunt traversate în siguranță.

Foto: reprezentativa