NOUTATI

Accident grav în Dâmbovița: Un microbuz cu 12 pasageri s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea DN 7. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Marți seară, 31 octombrie, un incident grav a avut loc în localitatea Fețeni din județul Dâmbovița. Un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea DN 7, în urma unei defecțiuni la una dintre anvelope.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Dâmbovița, în urma impactului, opt persoane au suferit răni și au primit îngrijiri medicale la fața locului. Echipele de intervenție au fost imediat mobilizate, iar autoritățile au activat planul Roșu de Intervenție pentru a face față situației.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că traficul în zonă este blocat, în timp ce echipajele specializate lucrează pentru acordarea asistenței și pentru îndepărtarea microbuzului răsturnat de pe carosabil. Circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers pentru a facilita intervenția echipelor de salvare.

La fața locului au ajuns autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, autospeciala de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul ISU Dâmbovița, alături de patru echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean. În paralel, măsurile de prevenire și stingere a incendiilor au fost asigurate de către ISU Dâmbovița.

Incidentul tragic a fost provocat de o defecțiune la anvelopa microbuzului, care a rezultat în răsturnarea acestuia. În prezent, toți pasagerii sunt evaluați din punct de vedere medical, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a asigura asistența necesară și pentru a restabili circulația în zonă în cel mai scurt timp posibil.

Această situație dramată ne aduce aminte încă o dată de importanța verificărilor periodice și a întreținerii corecte a vehiculelor, în special a pneurilor, pentru a preveni astfel de incidente nefericite. Este esențial să fim responsabili în trafic și să respectăm riguros toate măsurile de siguranță pentru a evita astfel de accidente.