NOUTATI

A murit medicul Cornel Petreanu. Acuzat că opera doar cu șpagă.

Medicul corupt care a murit nu opera decât cu șpagă. Uneori, ar fi refuzat să opereze pacienți care nu aveau bani sau cupoane de pensie.

Un scandal de corupție în domeniul medical a luat o întorsătură tragică, după ce unul dintre medicii implicați a murit într-un accident rutier pe DN1.

Este vorba despre Cornel Petreanu, chirurg toracic la Institutul Marius Nasta, acuzat că a luat mită de la pacienți pentru a-i opera.

Accidentul s-a produs duminică dimineața, în jurul orei 9:40, la km 18 al DN1, când mașina condusă de Petreanu a lovit structura pasajului feroviar.

Echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe medic. Polițiștii rutieri din Otopeni și Ilfov au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

Petreanu era unul dintre cei doi medici de la Marius Nasta anchetați de procurorii anticorupție pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, cei doi medici ar fi cerut bani, haine sau băutură de la pacienți pentru a le oferi servicii medicale.

Uneori, ar fi refuzat să opereze pacienți care nu aveau bani sau cupoane de pensie. Procurorii au descoperit că averea lui Petreanu era mult mai mare decât salariul său și au pus microfoane în secția sa de chirurgie toracică.

Petreanu era un medic cu experiență, care studiase și locuise la Strasbourg. Nu avea un tarif fix pentru mită și accepta orice sumă oferită de pacienți, chiar și 2.000 de lei.

Sticlele de băutură primite de la pacienți le vindea în satul său natal, la bar. La percheziția din casa sa, procurorii au găsit 50.000 de euro.