NOUTATI

4 copiii disparuti in jungla amazoniana din Columbia au fost gasiti in viata dupa 40 de zile. Unul avea 1 an.

Cei patru copii, cu varste intre 1 si 13 ani, care au disparut in jungla amazoniana din Columbia in urma prabusirii unui avion la 1 mai, au fost gasiti in viata, a anuntat vineri presedintele Columbiei, Gustavo Petro.

„O bucurie pentru tara intreaga! Cei patru copii pierduti de 40 de zile in jungla columbiana au fost gasiti in viata „, a scris Petro pe Twitter, alaturi de o fotografie cu militarii si indigenii care au participat la operatiunea de cautare.

Copiii, originari din grupul indigen Uitoto, rataceau singuri in jungla de la prabusirea unui Cessna 206 la bordul caruia calatoreau cu mama lor, pilotul si o ruda. „Da, copiii au fost gasiti, dar am nevoie de un zbor sau un elicopter pentru a merge sa-i caut de urgenta”, a declarat pentru AFP bunicul copiilor, Fidencio Valencia.

Operatiunea de salvare, care a durat mai multe zile, a fost dificila din cauza terenului accidentat din regiunea San Jose del Guaviare. Militarii, salvamontistii si membri ai comunitatii indigene au reusit insa sa ajunga la copii si sa ii aduca in siguranta. Presedintele Columbiei a multumit tuturor celor care s-au implicat in cautari si a felicitat familia pentru ca a rezistat si si-a pastrat speranta.