NOUTATI

33 de localități din Dâmbovița vor beneficia de finanțare pentru cadastru gratuit

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița (OCPI Dâmbovița) va încheia contracte de finanțare cu 33 de primării din județ pentru realizarea cadastrului general gratuit. Fondurile, în valoare totală de 4.955.000 lei, provin de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și fac parte din cea de-a zecea etapă a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii localităților eligibile au putut semna contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița începând cu data de 8 martie 2024. UAT-urile beneficiare au la dispoziție 60 de zile de la semnarea contractului pentru a găsi prestatori care să realizeze lucrările de cadastru.

Fiecare UAT eligibil poate primi o finanțare de maximum 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților din localitate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, costurile fiind suportate de ANCPI și de primării.

Până în prezent, 7 comune din județul Dâmbovița au fost cadastrate complet (Corbii Mari, Vulcana Băi, Bilciurești, Dobra, Șotânga, Comișani și Vlădeni). În alte 61 de localități se desfășoară lucrări de cadastru general, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are ca scop înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România (terenuri și clădiri) în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații despre PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI: www.ancpi.ro.

Urmariti-ne pe Google News