NATIONAL

🚨👧🔗 Drama Adolescentei de 13 Ani: O Poveste de Șantaj, Fugă și Abuz

Într-o poveste tulburătoare care a captivat România, o fată de 13 ani din Sighetu Marmaţiei a fost salvată după o săptămână de la dispariţie, în urma unei serii de evenimente tragice. Drama a început la începutul acestui an, când fata a trimis imagini intime unui adolescent de 17 ani, care a șantajat-o că le va posta pe internet dacă nu îi dă bani. Părinții au depus o sesizare la DIICOT în luna aprilie, dar nu s-au făcut demersuri.

În timpul verii, adolescentul a convins-o pe fată să fure bani de acasă și să meargă la el. Mama fetei a aflat unde se află și a mers să o ia acasă. Adolescentul, care între timp a devenit major, s-a mutat în Anglia imediat după incident.

Imaginile compromițătoare au ajuns și la un bărbat de 34 de ani, cunoscut în lumea virtuală sub numele de “Mănușa Albă”. Acesta a șantajat-o că îi va trimite mamei ei, profesoară, fotografiile la școală. În ziua dispariției, bărbatul a chemat-o la el și, deoarece fata a refuzat, a continuat amenințările. Speriată că pozele ar putea fi făcute publice, fata a fugit de acasă cu gândul de a-și pune capăt zilelor.

Comisarul șef Mihai Gherman de la IPJ Maramureș a declarat că fata a avut tentative de sinucidere în trecut. Bărbatul a salvat-o de la înec, dar a dus-o acasă la el unde au început abuzurile sexuale. În fața anchetatorilor, bărbatul a susținut altceva. Acum, autoritățile încearcă să afle de ce fata refuză să se întoarcă la părinți, prin intermediul psihologilor.